Wat wil je doen tot aan je pensioen? En daarna…?wat wil je doen tot aan je pensioen

Sta je er wel eens bij stil hoe oud je bent? Hoeveel jaar je nog hoopt te hebben op deze wereld? Hoeveel jaar je nog zult werken? Zeg eens eerlijk: verwacht je nog met passie te werken tot aan je pensioen?

Soms voel ik me nog het meisje dat ik was toen ik 18 was. Of ik sta stil bij alle dingen die er al gebeurd zijn in mijn leven. Wat er ontwikkeld is. Waar ik vroeger van droomde. Wat het nu is. Sommige dingen zijn mooier dan ik ooit had kunnen dromen. Andere dingen had ik liever nooit mee hoeven maken. Het leven lijkt af en toe een aaneenschakeling van mooie en moeilijke momenten. Toch zijn juist al deze momenten bepalend voor wie ik vandaag ben. En dat geldt ook voor jou!

Denk je er ook wel eens aan hoe je pakweg de komende 20, 30 jaar door wilt brengen? Als die tijd je gegund is. Met welke activiteiten wil je die vullen? Wat wil je achterlaten voor je kinderen, je werknemers, de wereld? Wat wil je nog meegemaakt hebben?

De tijd is in ieder geval te kort en het leven te kostbaar om je dagen door te brengen in een baan of een bedrijf waar je met tegenzin mee bezig bent! Dat kan in ieder geval niet de bedoeling zijn!

Het jaar in jaar uit doorgaan in je comfortzone – ook al biedt het je geen voldoening – kan er zomaar voor zorgen dat je op enig moment met spijt terugkijkt. Dat je moet constateren dat je niets gedaan hebt met je stille verlangen dat op de achtergrond af en toe zijn stem liet horen. Dat de zekerheid van geld en stabiliteit je droom het zwijgen op heeft gelegd. Dat je teveel prachtige momenten bent misgelopen doordat je vasthield aan de bekende weg.

Zie het leven als een avontuur. Als een weg met vallen en opstaan. Ontdek wie je ten diepste bent. Ontdek wat je passie is. Breng je talenten en passie in lijn met je daden en keuzes! Onderzoek of er in je werk mogelijkheden zijn om een horizontale of verticale loopbaanbeweging te maken om met meer passie te kunnen werken.

Zodat je uiteindelijk op enig moment terug zult kunnen kijken en zeggen dat je werk meer was dan alleen maar je werk. Dat je datgene hebt mogen doen waarvoor je hier op aarde mocht zijn.

Tip

Vind het antwoord op de volgende vragen:

  1. Waar voel je passie voor?
  2. Welke talenten heb je die kloppen met die passie?
  3. Welke concrete gelegenheden zijn er op dit moment in je leven waar je je passie en talenten kunt inzetten?

Vind je het lastig om er alleen uit te komen? Onderzoek deze vragen dan samen met een ander. Of boek een kennismakingsafspraak als je nu een stap wilt maken!

Interessant artikel voor je: