Referenties

Wat anderen zeggen…

Renate Groenevelt heeft een heel professionele aanpak in het hele traject van assessment, begeleiding en advisering. Het functioneren van ons Management Team en ieder afzonderlijk is helder geworden en onder begeleiding van IDcoach sterk verbeterd. De aanpak van en de goede samenwerking met IDcoach beveel ik van harte aan.

A. van der Wolf, directeur Mercy Ships Holland

Renate gebruikt haar analytische vaardigheden in combinatie met haar psychologische kennis optimaal bij de assessments van nieuwe kandidaten. Daarnaast is ze communicatief enorm sterk, waardoor ze snel tot de kern kan doordringen tijdens interviews en coaching.

Qredits

“Renate is niet alleen een loopbaancoach, ze begeleid je ook op psychologisch vlak daarbij. Ze besteedde eerst aandacht aan wie ik ben. Dat leerde me hoe ik dacht en waar ik in een baan behoefte aan had. Ze is daarbij heerlijk direct, maar op een warme zachte manier. Ik voelde me veilig om alles te zeggen.
Daarna hebben we samen onderzocht, gespard en hebben we concrete acties afgesproken. Want je moet wel aan het werk. Renate is daarbij heel helder: je moet het zelf doen. Ik heb geleerd om mijn energie te volgen, los van hoe een functie heet. Dat heb ik gedaan. Ja zeggen op die dingen waar ik een blij gevoel bij had. Door mijn energie te volgen heb ik nu een hele leuke baan waar ik ontzettend bij mee ben.”

Gerrie V.

Wie ben ik, wat wil ik en waar word ik nou gelukkig van. Dat waren vragen die ik mij wel eens stelde. Niet dat ik nu helemaal vergeten was, wie ik ben… maar je leeft je leven zonder soms bewust te zijn van waar je staat. Daarbij ervan uitgaan, dat alles wat je doet normaal is en iedereen dat zou doen.  Niet dat dit ook dingen kunnen zijn die horen bij je kwaliteiten en wat je juist uniek kan maken. Renate is een prettige coach met een doordachte visie en begeleiding. Ze heeft mij met haar gesprekken, vragen, testjes bewuster gemaakt van mijn eigen ik en waar ik nu echt gelukkig van kan worden. Dit helpt mij om nu betere keuzes te maken, die bij mij passen!!

I. ter Brugge

Het resultaat van de coaching is dat ik in beweging ben gezet en ik heb inzicht in waar het in mijn vorige werk mis is gelopen naar een burn-out toe. Ik ben me bewust geworden wat ik los wil laten en waarom. Renate is christen en ze is heel goed in gesprekken. Ze deelt persoonlijke ervaringen en komt met echtheid om je te helpen. Het is ook praktisch door de vragenlijsten die je maakt. Iets wat je echt verder kan helpen. Ze kan gemakkelijk switchen in werkvorm en benadert de issues vanuit verschillende  kanten.

S. Verkiel

Ik heb geleerd goed naar mezelf te luisteren. Wat wil ik? Wat kan ik? en wie ben ik? Wil ik alleen maar leven of wil ik ook plezier en geluk, dus kwaliteit van leven? Door te reflecteren ben ik veel meer en dieper naar mezelf gaan kijken dan ik ooit tevoren had gedaan. Ik heb besloten mijn huidige werkgever te gaan verlaten en mijn eigen bedrijf op te zetten.

Renate is praktisch, duidelijk, concreet, erg betrokken en zeer kundig. Ze is ook moeder, echtgenote en ondernemer wat maakt dat ze de nodige levenservaring heeft en dat geeft een vertrouwd en prettig gevoel. Ze past de training aan op de klantbehoefte en maakt een training hierdoor echt persoonlijk. Maatwerk dus en geen ‘standaard’ riedeltje uit een boekje. Het is bijzonder hoe zij mensen zelf aan het denken kan zetten.

M. Esselink

Ik heb Renate benaderd omdat ik al enige jaren geen plezier meer uit mijn werk haalde, mijn werk koste mij veel energie en op zondag avond zag ik al op tegen de maandag ochtend. Ik heb dat een aantal jaren laten gebeuren en werd steeds ontevredener. Daarnaast merkte ik dat ik ook privé geen duidelijke keuzes maakte en het moeilijk vond om te aan te geven wat ik zelf graag wilde.

Ik ben het traject  bij Renate gestart met als doelstelling om een carrière switch te maken. Maar gaandeweg de gesprekken en de praktische opdrachten die ik van Renate kreeg werd voor mij  duidelijk waar en waarom ik vast liep in mijn werk. Met wat kleine aanpassingen binnen mijn werkzaamheden is het  plezier in mijn werk terug en heb ik weer leuke uitdagingen binnen mijn functie gevonden.

Renate heeft mij in vier sessies inzicht gegeven in mijn manier van denken en handelen in processen en situaties op mijn werk en privé. Dit inzicht helpt mij om stappen te maken en geeft mij ruimte en energie om nieuwe ideeën, mogelijkheden en kansen voor de toekomst te zien.

N. Huls

Renate heeft mij goed laten zien wat mijn kwaliteiten zijn om te kijken of het beroep wat ik uitvoer wel daadwerkelijk bij mij past. Renate stelt hierbij juiste vragen en luistert goed waardoor je het gevoel krijgt dat zij je begrijpt en hierdoor het vertrouwen goed is.

De assesments zijn duidelijk en de uitslag geeft een goed beeld van hoe je als persoon in elkaar zit en wat je zoekt in een baan. Renate spoort je op een goede manier aan om te onderzoeken of het beroep wat je eigenlijk het liefste wil doen ook bij je past en je hierbij op een goede manier communiceert. Het beroep wat ik graag wou, paste uiteindelijk niet bij mij, maar toch is de coaching goed voor mij geweest omdat ik nu weet wat ik wil, hoe dit kan bereiken en wat daadwerkelijk mijn kwaliteiten zijn. Renate heeft ervoor gezorgd dat ik mezelf weer ben!

N. Brinkman

Ik snap nu waarom ik enerzijds de behoefte heb om me terug te trekken, behoefte heb om alleen te zijn, maar dat ik anderzijds ook graag onder mensen ben. Het heeft me ook meer inzicht gegeven in de communicatiestijlen van collega’s. Soms zelfs verrassend. Voor die collega’s waar ik wat minder aansluiting bij voel, is dat helpend geweest. Ik kan me nu meer verplaatsen in hun denkkader.
Ik zie ook dat de sfeer in het team verbetert. Dat mensen meer hun best doen om contact te maken. Heel fijn!

Ellen (leerkracht)