Iedereen de sprong wagenheeft een aanmoeding nodig om de sprong te wagen!

Geraakt en geboeid kijk ik naar de oma en het kleine meisje in het water. Het meisje zal een jaar of vier zijn. Ze heeft geen bandjes om. Keer op keer stort ze zich vol overgave van de zwembadrand in het water. Met een ‘hondjeszwemslag’ overbrugt ze snel de paar meter naar de uitgestrekte armen van haar oma. Ze vertrouwt haar duidelijk volledig.

Een trots “Well done!!!” met een prachtig Engels accent klinkt over het water als het meisje iets doet wat ze eerst niet durfde of verder zwemt dan ze eerder deed.

Af en toe gooit oma haar in de lucht, spanning, doe het nog een keer… Ze gaat wat langer kopje onder dan ze wilde. ‘Gaat het?’ , vraagt oma, terwijl ze haar rustig even van de schrik laat bekomen.

‘Waarom probeer je niet een keer zoals ik te zwemmen? Dat is gemakkelijker: je gaat sneller en je wordt minder moe.’

Wie zou er nu niet zo iemand als deze oma in zijn of haar leven willen?

Ik geloof dat iedereen zo’n persoon nodig heeft in het leven. Een persoon die in jou gelooft en je aanmoedigt om de stap te maken waar jij op dat moment in je leven voor staat.

Wanneer jij, bij wijze van spreke, aan de zwembadrand staat en je afvraagt of het water niet te koud is. Het ontzettend spannend vindt om in het diepe, onbekende te duiken. Je misschien nog niet alle vaardigheden hebt.

Hoe heerlijk is het dan als er iemand is die in jou gelooft. Jou aanmoedigt dat jij het kunt. Er is om jou op te vangen als jij die sprong waagt. Iemand die vol trots roept: ‘Goed gedaan!!!’, als jij je grenzen van het veilige bekende overgaat. Iemand die je af en toe een zetje extra geeft om je uit te dagen en om je daarna weer gerust te stellen. Iemand die je een manier laat zien om sneller en met minder moeite je doel te bereiken.

Herken jij je in het meisje aan de rand van het zwembad? Of Blijf jij liever op de kant denken aan hoe het zou kunnen zijn in het water? Besluit jij dat zwemmen toch eigenlijk niks voor jou is?

Of zou je wel willen, maar lijkt het water je koud? Twijfel je wanneer het de juiste tijd is om te springen? Lees dan dit artikel!

Laat mij of een ander jou dan aanmoedigen, uitdagen en een manier laten zien hoe je met minder moeite, sneller jouw doel kunt bereiken.

Ik geloof in jou en dat ook jij je droombaan kunt bereiken!

Waag de sprong!