Financiële ondersteuning voor je loopbaan

De overheid zet zich actief in om je te ondersteunen bij je loopbaan. Voor jou biedt dit allerlei handige financiële mogelijkheden om jouw dromen te realiseren.

 

Tijdelijke subsidie loopbaantraject 45-plussers

De meest recente maatregel voor 2018-2019 is dat er een tijdelijke subsidieregeling voor 45-plussers van €6oo,- per persoon. Je mag dit inzetten voor een loopbaantraject. Deze was eerst voor een beperkte doelgroep maar is in 2019 beschikbaar gesteld voor iedere 45-plusser. Maak hier gebruik van voor het potje leeg is! Ik heb al veel personen op deze manier mogen helpen die anders de stap misschien niet hadden genomen om zichzelf een loopbaan-ontwikkeltraject te gunnen.

 

Aftrekpost belastingen

In veel gevallen kun je de kosten van een loopbaantraject aftrekken van de belasting onder ‘Opleidingskosten’. Neem contact op je financieel adviseur of met de Belastingdienst of jij hiervoor in aanmerking komt.

Levenlanglerenkrediet tot 55 jaar

Het levenlanglerenkrediet is een regeling waarmee iedereen tot 55 jaar zich kan blijven ontwikkelen. Het is een lening voor college of lesgeld.

Met het krediet kun je per jaar maximaal 5 keer het bedrag aan wettelijk collegegeld of lesgeld lenen. Het bedrag kan niet meer zijn dan je betaalt aan collegegeld of lesgeld. Dit kan voor de duur van een studie. Voor de meeste studies zal dit 4 jaar zijn en voor een deeltijdopleiding 5 jaar. Voor studies die langer dan 4 jaar duren, kun je gewoon langer krediet krijgen.

Je betaalt voor de lening dezelfde rente die berekend wordt aan studenten met recht op studiefinanciering. Deze rente wordt telkens voor 5 jaar vastgezet.

Verder moet je de lening binnen 15 jaar terugbetalen. De hoogte van de aflossing is afhankelijk van je inkomen en gaat in op 1 januari na het afronden van de studie. Je kunt het levenlanglerenkrediet aanvragen bij DUO.

Premiekorting en mobiliteitsbonus voor 56 plussers

De overheid wil oudere werknemers graag aan het werk houden, terwijl werkgevers soms liever kiezen voor jongere werknemers. Daarom zijn er allerlei aantrekkelijke subsidies voor werkgevers vanuit de overheid. Val jij in die leeftijdscategorie en bij jij aan het solliciteren, dan kun jij werkgevers hierop attenderen. Kijk hier voor de premiekorting.

Verder is er een mobiliteitsbonus voor werkgevers die 56 plussers met een uitkering aannemen. Hoe dat in zijn werk gaat, vind je hier.

Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Dan bespreken we wat er voor jou mogelijk is!