Ontdek wat je echt wilt in je carrière met de ‘Fun & Frustratie’ lijst

Maandagmorgenblues? Ontdek wat je echt wilt!

Op maandagochtend kan het gevoel je overvallen: de wekker gaat, het liefst zou je blijven liggen! Je ziet er vreselijk tegen op om naar je werk te gaan. Je vraagt je af of je werk echt is wat je wilt doen. Wat als er iets is dat beter bij je past?

Fun & Frustratie Lijst

Een praktische manier om inzicht te krijgen in wat je echt wilt, is het maken van een ‘Fun & Frustratie’ lijst. Dit helpt je om je gedachten en gevoelens over je werk te ordenen.

Volg deze stappen:

  1. Neem de tijd: Zoek een rustig moment, bijvoorbeeld op zondagavond, om je lijst te maken.
  2. Maak twee kolommen: Schrijf bovenaan je blad ‘Fun’ aan de ene kant en ‘Frustratie’ aan de andere kant.
  3. Vul de kolommen in: Denk aan de afgelopen week en noteer wat je blij maakte in de ‘Fun’ kolom en wat je frustreerde in de ‘Frustratie’ kolom.
  4. Analyseer je lijst: Kijk naar patronen. Wat komt vaak voor in de ‘Fun’ kolom? Wat zie je vaak terug in de ‘Frustratie’ kolom?

Door regelmatig een ‘Fun & Frustratie’ lijst te maken, krijg je steeds meer inzicht in wat je gelukkig maakt in je werk en wat je liever zou vermijden. Dit kan je helpen om betere keuzes te maken en je loopbaan in een richting te sturen die beter bij je past.

Wil je verder praten over hoe je jouw carrière kunt verbeteren? Plan een gratis en vrijblijvende Koffie & Klankbord sessie met mij. Samen kunnen we jouw ‘Fun & Frustratie’ lijst bespreken en een plan maken om jouw werkplezier te vergroten.