Keuzestress IDcoachHeb jij last van keuzestress?

Een van de problemen die ik veel tegenkom bij de mensen die ik begeleid, is keuzestress.

Wat is keuzestress?

Keuzestress wordt veroorzaakt door de enorme hoeveelheid mogelijkheden en informatie die er op je afkomt. Als jij in een situatie bent dat je wel weet dat je iets anders moet of wilt in je werk, maar je weet niet wat voor jou de juiste keuze is, dan veroorzaakt dit vaak enorme stress.

Wat zijn de gevolgen?

De gevolgen kunnen zijn dat je je vermoeid voelt, ‘s ochtends al wakker wordt met een vol hoofd, je je minder kunt concentreren en de druk voelt dat je toch eigenlijk een keuze moet maken, maar niet zou weten hoe. Dit roept vervolgens weer onzekerheid en frustratie op.

Wat kun je beter niet doen?

Niemand vindt het prettig om heel lang met deze gevoelens en gedachten te moeten worstelen. Daarom wil iedereen zo snel mogelijk hier van af! De manier waarop mensen hier vanaf proberen te komen, kan heel verschillend zijn.

Zo kun je gewoon in de ontkenning schieten en net doen of je er geen last van hebt. Of je gaat je bezig houden met afleidingen waardoor je er gewoon even niet aan hoeft te denken. Zeker als je geen stok achter de deur hebt of een deadline voor wanneer jouw keuze gemaakt moet zijn, is dit voor veel mensen een optie die vaak gekozen wordt. Gewoon om maar verlost te zijn van die spanning.

Een andere manier die ik ook vaak tegenkom, is dat je gewoon maar een keuze maakt om van het gevoel af te zijn. Zinnen die ik dan hoor zijn: “Beter iets dan niets, dan ben ik in ieder geval bezig” of “Ik weet het ook niet precies, maar ik ga er gewoon voor, want wat ik nu heb is het in ieder geval niet.”, “Ik probeer het gewoon, ik leer er vast weer iets van.” Het kan zijn dat je dan zomaar op iets solliciteert wat op het eerste gezicht aardig lijkt om er vervolgens binnen een jaar al achter te komen dat het toch minder bij je past qua werkzaamheden of cultuur dan je dacht. Vervolgens kun je weer van voor af aan beginnen. Terwijl de baan die echt bij jou paste misschien inmiddels ingenomen is door een ander.

Het kan echt anders! Ook voor jou!

Als ik mensen dit soort dingen hoor zeggen, dan voel ik een passie in mij opkomen en zou ik iedereen willen zeggen: Dit kan echt anders!! Je hoeft niet zolang te dwalen en alleen uit te zoeken wat er bij je past. Er is een andere manier!

Door de methode die ik heb ontwikkeld, kan ik je echt in een korte periode helpen om de keuze te maken die helemaal bij jou past, zodat je plezier en voldoening in je werk en / of opleiding hebt.

Klinkt dit te mooi om waar te zijn? Vraag dat dan maar eens aan de mensen die ik begeleid heb, die inmiddels vol enthousiasme aan hun opleiding zijn begonnen of gestart zijn met een nieuwe of aangepaste functie! Waarom zou het wel voor hen werken en niet voor jou?

Alvast wat tips om je op weg te helpen:

Tip 1: Stel voor jezelf vast wat jou sterkste kwaliteiten zijn en probeer deze zo veel mogelijk in te zetten in je werk. Hierdoor zal je al meer plezier en voldoening ervaren.

Tip 2: Dat je iets goed kunt, wil nog niet zeggen dat je er ook energie van krijgt of enthousiast van wordt. Bepaal dus prioriteiten in wat jij de moeite waard vindt om iedere dag weer voor uit je bed te komen. (Ook als jij je eigenlijk niet fit voelt!)

Tip 3: Stel vast wat jij nodig hebt in de omgeving waar jij wilt werken en kijk of dat te realiseren is.

Kom je er niet alleen uit? Kun jij een zetje in de goede richting gebruiken?

Boek dan een gratis strategiesessie waarin je minimaal twee gouden tips ontvangt waar jij echt verder mee komt!

Reacties van klanten:

Ik heb al zoveel gehad aan dit gesprek! Bedankt!

Ik ben zo blij met deze coaching! Ik heb er zelfs al een nieuwe taak bij gekregen. Een collega kwam vragen wat er met mij gebeurd was. Nou, deze coaching dus! Ik heb nu zoveel meer rust in mijn hoofd. Ik heb gewoon energie over! Ik denk dat ik nog wel meer uur kan werken, het gaat nu zo goed!

Ben jij toe aan de volgende stap? Ik help je graag op weg.