Denk je weleens: Is er niet iets wat beter bij me zou passen?

Herken je jezelf in een van de volgende punten?

Op zondagavond bekruipt je weer dat onbehaaglijke gevoel. De vraag spookt door je hoofd: “Is er niet iets wat beter bij me zou passen? Iets waar ik veel beter op mijn plek zou zitten? Hoe kom ik erachter welk werk beter bij me past?” Jij wilt meer dan alleen een baan; je wilt iets doen wat echt bij je past, een rol waarin je jouw talenten volledig kunt benutten en impact kunt hebben op je omgeving.

Maar het is nog best lastig om te switchen als jouw loon substantieel bijdraagt aan het gezin, toch? Als je iemand bent met een groot verantwoordelijkheidsgevoel en je zolang ten dienste hebt gestaan van anderen dat je het bijna ontwend bent om voor en vanuit jezelf keuzes te maken. Als je tot nu toe van het een in het ander bent gerold. En laten we eerlijk zijn: hulp geven gaat je een stuk gemakkelijker af, dan om hulp vragen.

Reflecteer op je Passies en Vaardigheden

Begin met het nadenken over wat je echt gelukkig maakt en waar je goed in bent. Neem de tijd om te reflecteren op je passies en vaardigheden. Schrijf ze op en ontdek patronen. Welke activiteiten geven je energie? Waarover krijg je vaak complimenten van anderen? Dit kan je helpen om een duidelijker beeld te krijgen van wat echt bij je past.

Praktische Tips:

– Maak een lijst van je successen: Schrijf al je successen op, groot en klein. Dit helpt je te zien waar je goed in bent en waar je blij van wordt.

– Gebruik een sterkte-zwakte-analyse: Maak een SWOT-analyse van jezelf om inzicht te krijgen in je sterke en zwakke punten, en de kansen en bedreigingen in je huidige situatie.

– Vraag feedback: Vraag vrienden, familie en collega’s om feedback op jouw vaardigheden en sterke punten. Dit kan je waardevolle inzichten geven over waar je talenten liggen.

Kom in Actie

Wil je graag meer duidelijkheid krijgen over je volgende carrièrestap? Heb je behoefte aan een ervaren sparringpartner die met je meedenkt en je helpt om je gedachten te ordenen?

Ik nodig je graag uit voor een gratis en vrijblijvende online Koffie & Klankbord sessie van 30 minuten. In een ontspannen setting bespreken we jouw ambities, passies en mogelijkheden. Samen ontdekken we wat echt bij je past en hoe je die volgende stap kunt zetten.

Neem vandaag nog contact op en plan je sessie in. Laten we samen aan de slag gaan om jouw carrière een nieuwe richting te geven!