Laat jij je belemmeren door angst? Staat jouw angst nog in tussen jou en wat je echt wilt?

Mensen zijn soms verbaasd over de keuzes die ik durf te maken in mijn leven. Laat ik je vertellen welk verhaal in mijn leven daar een ontzettend grote invloed in heeft gehad. Het is een verhaal dat ik hoorde toen ik een tiener was en nooit meer ben vergeten.

De jongen die de tijger overwint

Er was eens een jongen die ’s nachts een vreselijke nachtmerrie had. Hij liep op een weg en plotseling doemde er een dreigende tijger voor hem op. Luid schreeuwend en doodsbang maakte hij zich uit de voeten. Badend in het zweet schrok de jongen wakker. Zo snel hij kon, rende hij naar de slaapkamer van zijn vader, schudde hem wakker en vertelde wat hij gedroomd had. De vader zei half slapend: Ga maar weer naar bed, het was maar een nare droom. De volgende nacht droomde de jongen dezelfde droom. Weer werd hij vreselijk angstig toen de tijger voor hem stond en rende in paniek de hele weg terug. Hij maakte zijn vader voor de tweede nacht wakker. Zijn vader zei: Ga weer terug naar bed en probeer te slapen. Het is maar een droom. De derde nacht gebeurde alles weer van voor af aan. Deze keer zei de vader: Jongen, de volgende keer als de tijger weer in je dromen verschijnt, kijk hem dan recht aan, net zolang tot hij verdwijnt. Toen de tijger weer verscheen, keek de jongen hem recht in de ogen tot de tijger zich omdraaide. Nooit meer had de jongen last van de tijger.

Ik overwin mijn tijgers

Wat heeft dit gedaan in mijn leven? Iedere keer als ik iets heel graag wilde, maar het ook vreselijk spannend vond, dacht ik aan dit verhaal. Of het nu ging om een ritje in de achtbaan, het in mijn eentje naar Nepal reizen of het geven van een training. Ik heb mezelf al jong aangeleerd om niet weg te rennen voor spannende dingen, maar ze juist aan te gaan. Ik heb geleerd om niet te luisteren naar die stem van angst ook al klinkt hij luid en duidelijk en zou hij er het liefste voor willen zorgen dat ik blijf waar ik ben of me terugtrek. Ik ga naar mijn hemelse Vader om hulp. Ik hoor Zijn aanmoediging om door te zetten! Vroeg of laat kijk ik de tijger van angst recht in de ogen. Ik ga er dwars doorheen en kies ervoor om, met of zonder angst, te doen wat ik graag wil en waar ik in geloof.

Ik weet zeker dat mijn leven er volstrekt anders uit had gezien als ik deze les niet vroeg had geleerd.

Het geheim

Angst groeit als je hem uit de weg gaat en verdwijnt als je hem onder ogen ziet en er dwars doorheen gaat!

Wat zijn jouw tijgers?

Waar laat jij je door tegenhouden om te doen wat je echt wilt?

Heb jij behoefte aan een steuntje in de rug? Zoals de jongen aangemoedigd werd door zijn vader… Wil je een stap maken? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek!