Communicatie verbeteren met LIFE Languages

communicatieDoor communicatie willen we een boodschap aan elkaar overbrengen. We willen ons met elkaar verbonden voelen. Soms gaat dat gemakkelijk. Ander keren lijkt het of alles wat je zegt verkeerd opgevat wordt. Met het LIFE Languages communicatieprofiel krijg je inzicht in je eigen communicatiestijl en -behoeften en in die van een ander. Hierdoor wordt jij effectiever in je communicatie. Door je communicatie te verbeteren wordt je succesvoller in je relaties zowel privé als op je werk.

Effectiever communiceren met het LIFE Languages communicatieprofiel

Met een LIFE Languages communicatieprofiel heb je je eigen unieke en praktische toepasbare communicatiehandleiding in handen. Je hebt helder zicht op hoe jij bij voorkeur reageert op situaties, hoe jij luistert naar wat er gezegd wordt door anderen, waar jij behoefte aan hebt, wat je drijft en motiveert en wat je nodig hebt van anderen om optimaal en prettig te functioneren. Het LIFE Languages profiel geeft bovendien inzicht in je talenten en ontwikkelkansen, wat jouw unieke aanpak is om stress te hanteren en te voorkomen en om te weten in welke bedrijfscultuur jij het beste functioneert. Ook voor loopbaanvragen en leiderschapsontwikkeling zet IDcoach deze tool graag in!
Tijdens een 1-op-1 coachgesprek van 1,5 uur wordt het profiel voor jou persoonlijk toepasbaar gemaakt.

“Renate onderscheidt zich mijn inziens door te kijken/luisteren naar de individu en aan de hand hiervan tips geeft. De aanpak wordt aangepast aan mijn persoonlijke (communicatie) voorkeuren, hierdoor is dan ook gelijk sprake van een vertrouwensband.
Daarnaast heb ik mij te allen tijden begrepen gevoeld. Dit maakte dat ik nog harder mijn best wilde doen. Niet omdat mijn manier slechts was, maar omdat het hier en daar nog wat beter kon. Ik vind het prettig om handvatten aangereikt te krijgen. Doelstellingen en de wijze waarop deze bereikt kunnen worden, worden niet opgedrongen. Maar ingevuld door eigen inzichten.

Door het coachingstraject ben ik mij bewust geworden van de verschillende communicatiestijlen. Naast inzicht in mijn voorkeursstijlen leer ik mijn communicatie aanpassen aan die van anderen.

Margreet Wolters, Ikea, individueel communicatietraject

Margreet,

Communicatietraining in teams

Op basis van de individuele communicatieprofielen kan er een LIFE Languages teamprofiel opgesteld worden. Dit teamprofiel vormt de basis voor de leuke, interessante en interactieve communicatietraining binnen het team. Hierdoor krijgen de teamleden meer begrip voor elkaars manier van communiceren en wordt de onderlinge dynamiek helder. Het helpt om behoeftes en mogelijke onderliggende verwachtingen en spanningen die er leven in het team boven tafel te krijgen en bespreekbaar te maken. Met het LIFE Languages teamprofiel krijgt het team praktische tools om de communicatie prettiger, succesvoller en effectiever te laten verlopen. Voor meer informatie kun je hier verder lezen.

“Super bedankt voor je trainingen! Ik heb er echt heel veel aan gehad! Ik haal veel tips uit de dingen die je vertelt en de situaties die we hebben “gespeeld”. Ik merk ook dat iedereen erover blijft praten en er al positieve veranderingen zijn.” N. Hobert, Adwise

Hobert,

Verbeter je relaties met communicatie coaching

Iedereen verlangt ernaar om zich echt begrepen, gezien en gehoord te voelen. Met het LIFE Languages communicatieprofiel kun je je relaties zowel in je werk als privé verbeteren. Met deze persoonlijke handleiding en een crosstalk met de persoon met wie je je relatie wilt verbeteren, doorbreek je vaste patronen die erin geslopen zijn en lukt het jullie om prettiger en succesvoller te communiceren. In een persoonlijk coaching gesprek wordt met jullie samen jullie persoonlijke manier van communiceren besproken. Je krijgt inzicht in elkaars manier van reageren en behoeftes. Met direct toepasbare handvatten lukt het je om elkaar te begrijpen en beter te communiceren.

Boek nu een strategiegesprek om te bespreken hoe ik je kan ondersteunen!

“Wow, jij hebt ons in drie uur verder gekregen dan anderen in 3+ jaar! Ik kan nog steeds niet geloven dat je het voor elkaar gekregen hebt om precies datgene te bereiken wat onze relatie nodig had en tegelijkertijd ook nog een heel duidelijk advies voor het werk te geven.” Suzi en Scott C.