Wie is Renate Groenevelt?390X0119-bewerkt1

Mijn naam is Renate Groenevelt (47 jaar). Ik ben een enthousiaste, gedreven en betrokken persoon. Ik leg de lat hoog qua kwaliteit en professionaliteit en ik weet rationaliteit en intuïtie sterk met elkaar te verbinden en in te zetten in mijn werk.

Achtergrond

Ik weet uit ervaring wat het is om te zoeken en te switchen in je loopbaan. Ik heb vanuit een brede interesse heel wat opleidingen gevolgd en verschillende banen gehad. Van een master Franse taal- en letterkunde, naar Sociaal Pedagogische Hulpverlening (cum laude), tot aan Psychologie Arbeid en Organisatie en allerlei extra trainingen binnen het coachvak en op het gebied van communicatie.

Qua werkzaamheden heb ik o.a. in het middelbaar onderwijs en de hulpverlening gewerkt en ben ik 14 jaar eigenaar van Colours of Creation geweest, waarin ik training en coaching gaf gericht op persoonlijke ontwikkeling, uiterlijke presentatie en communicatie.

Met IDcoach,  mag ik alweer heel wat jaar hoger opgeleide 35 plussers en teams helpen om weer met plezier te kunnen werken.

Mijn missie en doelgroep

Mijn missie is dat zoveel mogelijk mensen (weer) met plezier kunnen werken, hetzij in hun huidige functie, hetzij in een nieuwe functie.

Ik richt me met name op vijfendertig plussers die

 • geloven dat werken meer is dan alleen geld verdienen
 • even niet weten wat ze het beste kunnen doen
 • eerlijk naar zichzelf durven te kijken
 • bereid zijn uit hun comfortzone te komen
 • liever aanpakken dan klagen
 • gedreven zijn
 • HBO/WO niveau

Waar ik echt blij van word

 • Zien dat de ‘lichtjes’ weer aan gaan in iemands ogen
 • Iemand tot een verandering brengen die er werkelijk toe doet in zijn of haar leven
 • Het samenstellen van het in mijn ogen allerbeste programma, met de beste vragenlijsten die er te vinden zijn.
 • Werken met groepen, zien hoe mensen elkaar verder helpen.
 • De boel tot in de puntjes voorbereiden en het allerbeste van mezelf geven
 • Met mijn gezin voluit genieten op vakantie naar een zonnige bestemming en er dan alles uithalen wat er in zit
 • Legitiem gillen in achtbanen en waterparken. Het waterpark in Tenerife is absoluut mijn favoriet.
 • Latte macchiato en toetjes.

Mijn grootste ergernis

Mijn grootste ergernis is om te zien hoe mensen maar gewoon doorleven zonder passie voor wat ze doen. Dat mensen hun leven niet echt zinvol leven en er alles uithalen, omdat ze wel blijven dromen maar nooit echt gaan doen wat ze echt willen en wat hen waarde en energie geeft. Dus wel praten, maar er niets aan doen om te veranderen. Dat ze genoegen nemen met second best, situaties waar ze zich ongelukkig bij voelen of dat ze talenten ongebruikt laten.

Wat onderscheidt mij van anderen?

Ik beweeg me op het grensvlak tussen psychologie en loopbaancoaching. Veel van mijn klanten hebben last (gehad) van werkgerelateerde werkstress en/of burn-out klachten. Ze vertellen mij dat ze soms niet verder komen bij een psycholoog, omdat deze minder kennis heeft van loopbaancoaching en dat ze behoefte hebben aan praktische tools. Tegelijkertijd zie ik vaak dat loopbaancoaches de kennis en ervaring missen van psychologische processen die er spelen bij klanten zelf en op de werkvloer.

Daarnaast weet ik waar de mensen die ik wil helpen doorheen gaan, want ik heb mezelf een aantal keer opnieuw ‘uit moeten vinden’ in mijn leven en het roer omgegooid in mijn werk. Daardoor weet ik hoe het is, welke fouten je kunt maken en hoe je het beter aan kunt pakken.

Daarnaast heb ik juist door mijn zoektocht een brede ervaring en (mensen)kennis opgedaan op het gebied van communicatie, sociale processen, psychologische ontwikkeling en veranderingsprocessen.

Ik werk met de beste tools die er op de markt zijn om mensen inzicht te geven in wie ze zijn, wat ze willen en kunnen en hoe ze communiceren. Ik werk alleen met bewezen effectieve methodieken voor gedragsverandering.

Wat mag  je van het werken met mij verwachten?

Als je met mij gewerkt hebt, weet je wat jouw leven waardevol maakt, wat je echt wilt en hoe je dat met een realistisch kijk op jezelf en een concreet stappenplan kunt bereiken. Je zult weer met passie en betrokkenheid je werkzaamheden kunnen uitvoeren op een manier die het leven voor jou zinvol maakt.

Geïnspireerd geraakt om kennis te maken of om met mij te werken? Kijk dan bij mijn trainingsaanbod of bij individuele coaching of boek een skypegesprek.

Wanneer neem jij het stuur van jouw loopbaan weer in handen?

Renate Groenevelt Loopbaancoach