Even Voorstellen!

Mijn naam is Renate Groenevelt (1970). Ik ben een enthousiaste, gedreven en betrokken persoon. Ik leg de lat hoog qua kwaliteit en professionaliteit. Rationaliteit en intuïtie weet ik sterk met elkaar te verbinden en in te zetten in het begeleiden van personen naar de plek waar zij tot bloei komen. Ik heb inmiddels al heel wat bijnamen gekregen van mensen met wie ik heb mogen werken: van Gentle Giant, Kundige Vakvrouw tot Vuurtoren in de Storm.

Visie en Waarden

Loopbaantraject IDcoach

Mijn persoonlijke visie, keuzes en overtuigingen zijn geworteld in mijn geloof in een liefhebbende Vader God die met een reden unieke talenten en verlangens in ons heeft gelegd. Die ervan geniet om te zien hoe we die voluit inzetten om waarde toe te voegen op de plek waar onze unieke passie en het ‘probleem’ samenkomen. Bovendien heb ik de overtuiging dat je, wanneer je op de juiste plek terecht komt, tegelijkertijd als persoon sterk en in balans kunt zijn, als ook in je functie en privé-relaties. Ik ben trouwens wars van ‘christelijke sausjes’ en zal dit dan ook niet op die manier inbrengen in mijn coaching en training. Dus, of je deze geloofsovertuiging deelt of niet, je mag van mij kwaliteit en professionaliteit verwachten.

Mijn waarden zijn Kwaliteit, Ontwikkeling en Bemoediging. Dit mag je dus ook van me verwachten wanneer we met elkaar samenwerken.

Mijn verhaal

Ik weet uit ervaring wat het is om te zoeken en te switchen in je loopbaan. De schaamte en het gevoel van falen, de onzekerheid en onrust die er iedere keer in meekwam. Ik heb vanuit een brede interesse en moeite met kiezen heel wat opleidingen gevolgd en verschillende banen gehad. Van een master Franse taal- en letterkunde, naar Sociaal Pedagogische Hulpverlening (cum laude), tot aan Psychologie Arbeid en Organisatie en allerlei extra trainingen binnen het coachvak (zoals de neurologie van verandering en begeleiden via e-methodieken) en op het gebied van communicatie. Juist omdat mijn achtergrond zo divers is, breng ik andere dingen in dan vaak gebruikelijk bij ‘gewone’ loopbaantrajecten.

Qua werkzaamheden heb ik o.a. in het middelbaar onderwijs en de hulpverlening gewerkt en ben ik 14 jaar eigenaar van Colours of Creation geweest, waarin ik training en coaching gaf gericht op persoonlijke ontwikkeling, uiterlijke presentatie en communicatie aan particulieren en bedrijven. Ook heb ik jarenlang een opleiding verzorgd waarbij ik anderen leerde hoe ze vanuit hun eigen bedrijf deze training en coaching konden doorgeven.

Een van de belangrijkste momenten van ommekeer in mijn leven was een loopbaantraject dat ik moest volgen vanuit de sociale dienst nadat ik vastgelopen was in mijn functie in het onderwijs. Van trotse academicus was ik bij hen in het bakje ‘kansarm op de arbeidsmarkt’ terecht gekomen. Wat me vooral is bijgebleven is dat ik verplicht met andere werkeloze academici bordspelletjes moest spelen om te ontdekken waar ik goed in was. Vreselijk!!! Hoe was ik hier in vredesnaam terecht gekomen? Toch heeft het traject me één woord opgeleverd wat ik de rest van mijn leven meegenomen heb: Mijn talent was begeleiden van mensen. En… ik weet als geen ander dat je als hoger opgeleide behoefte hebt aan een andere vorm van begeleiding. Directer, sneller, sparrend, recht doend aan je eigen reflectief vermogen, ondersteuning om je hoofd en hart bij elkaar te brengen.

Nu, als loopbaanbegeleider (of werkplezier begeleider of hoe je het maar wilt noemen), vanuit IDcoach, heb ik gevonden wat ik het liefste doe. Hierin mag en kan ik voluit mezelf zijn en me blijven ontwikkelen. Wat ik in alle jaren heb geleerd kan ik nu inzetten. Ik heb nog niet meegemaakt dat iemand bij me kwam met een situatie waar ik zelf niet doorheen gegaan ben en de weg er uit gevonden heb. Ik richt me op hogeropgeleide 35 plussers die vastlopen in hun werk om weer vol plezier te kunnen werken, zonder dat dit ten koste gaat van hun geliefden.

Mijn missie en doelgroep

Mijn missie is dat zoveel mogelijk mensen (weer) met plezier kunnen werken, hetzij in hun huidige functie, hetzij in een nieuwe functie. Dit is belangrijk voor henzelf. En ook omdat gezonde en gelukkige mensen op hun beurt een positieve impact hebben op gezinnen, groepen, teams, organisaties en uiteindelijke samen een maatschappij positief kunnen beïnvloeden.

Ik richt me met name op vijfendertig plussers die

 • ambitieus en zelfstandig zijn
 • behoefte hebben aan meer dan een gewone coach maar niet aan een therapeut
 • zich in een tussenfase bevinden waarbij het ‘oude’ niet meer klopt, maar niet weten wat het ‘nieuwe’ is
 • met meer plezier willen werken zonder dat ze daarmee de zorg voor hun gezin op het spel zetten
 • onzeker zijn wat ze het beste kunnen doen
 • eerlijk naar zichzelf durven te kijken
 • HBO/WO niveau

Waar ik echt blij van word

 • Zien dat de ‘lichtjes’ weer aan gaan in iemands ogen en er nieuwe hoop en zelfvertrouwen is.
 • Iemand tot een echte verandering brengen die er werkelijk toe doet in zijn of haar leven.
 • Het samenstellen van het in mijn ogen allerbeste programma, met de beste vragenlijsten die er te vinden zijn.
 • Impact hebben in het leven van individuen en de omgeving waarbinnen zij functioneren.
 • De boel tot in de puntjes voorbereiden en het allerbeste van mezelf geven.
 • Met mijn gezin voluit genieten op vakantie naar een zonnige bestemming en er dan alles uithalen wat er in zit.
 • Legitiem gillen in achtbanen en waterparken. Het waterpark in Tenerife is absoluut mijn favoriet.
 • Snorkelen, duiken en circuittrainingen.
 • Latte macchiato en toetjes.

Mijn grootste ergernissen

Mijn grootste ergernis is om te zien hoe mensen maar gewoon doorleven zonder passie voor wat ze doen. Of vast blijven zitten omdat ze geen keuzes maken, excuses blijven noemen waarom ze niet kunnen veranderen of actie ondernemen, niet in zichzelf geloven of niet door (willen) groeien. Dat mensen hun leven niet echt zinvol leven en er alles uithalen, omdat ze wel blijven dromen maar nooit echt gaan doen wat ze echt willen en wat hen waarde en energie geeft. Dus wel praten, maar er niets aan doen om te veranderen. Dat ze genoegen nemen met second best, situaties waar ze zich ongelukkig bij voelen of dat ze talenten ongebruikt laten.

Maatschappelijk gezien kan ik me opwinden over onrecht, mensenhandel en machtsmisbruik.

Wat onderscheidt mij van anderen?

Ik beweeg me op het grensvlak tussen psychologie en loopbaancoaching. Veel van mijn klanten hebben last (gehad) van werkgerelateerde werkstress en/of burn-out klachten. Ze vertellen mij dat ze soms niet verder komen bij een psycholoog, omdat deze minder kennis heeft van loopbaancoaching en dat ze behoefte hebben aan praktische tools. Tegelijkertijd zie ik vaak dat loopbaancoaches de kennis en ervaring missen van psychologische processen die er spelen bij klanten zelf en op de werkvloer.

Daarnaast weet ik waar de mensen die ik wil helpen doorheen gaan, want ik heb mezelf een aantal keer opnieuw ‘uit moeten vinden’ in mijn leven en het roer omgegooid in mijn werk. Daardoor weet ik hoe het is, welke fouten je kunt maken en hoe je het beter aan kunt pakken.

Daarnaast heb ik juist door mijn zoektocht een brede ervaring en (mensen)kennis opgedaan op het gebied van communicatie, sociale processen, psychologische ontwikkeling en veranderingsprocessen.

Ik werk met de beste tools die er op de markt zijn om mensen inzicht te geven in wie ze zijn, wat ze willen en kunnen en hoe ze communiceren. Ik werk alleen met bewezen effectieve methodieken voor gedragsverandering.

Wat mag  je van het werken met mij verwachten?

Als je met mij gewerkt hebt, weet je wat jouw leven waardevol maakt, wat je echt wilt en hoe je dat met een realistisch kijk op jezelf en een concreet stappenplan kunt bereiken. Je zult weer met passie en betrokkenheid je werkzaamheden kunnen uitvoeren op een manier die het leven voor jou zinvol maakt.

Geïnspireerd geraakt om kennis te maken of om met mij te werken? Kijk dan bij mijn trainingsaanbod of bij individuele coaching of boek een skypegesprek.

Wanneer neem jij het stuur van jouw loopbaan weer in handen?

Renate Groenevelt Loopbaancoach