Hi

De assessments van IDcoach

Verzekerd van een objectief oordeel

U kunt betere keuzes maken en bespaart tijd, geld en energie. Bent u geïnteresseerd in leiderschapskwaliteiten, ontwikkelkansen of intelligentie? Kies de optie die het beste bij uw situatie past. We adviseren u graag bij het maken van de juiste keuze.

Wat is een assessment?

Een assessment is een psychologisch onderzoek waarbij psychologische hulpmiddelen worden ingezet zoals capaciteitentesten, vragenlijsten, interviews. Bij een selectie assessment wordt gekeken naar de geschiktheid van een kandidaat voor een specifieke functie. Vaak worden verschillende kandidaten tijdens een sollicitatieprocedure  tegen elkaar afgezet. Er volgt een selectiebesluit. Bij een ontwikkel assessment wordt in kaart gebracht wat de sterke kanten en de ontwikkelkansen zijn in relatie tot bepaalde functies of specifieke vaardigheden zoals bijvoorbeeld communicatie.

Welke assessesments biedt IDcoach?

Selectie assessment

Om er zeker van te zijn of een kandidaat geschikt is voor een functie, brengen we competenties, drijfveren, persoonseigenschappen en communicatiestijlen in kaart. Zo beperkt u afbreukrisico.

Ontwikkel assessment

Op basis van een sterkte- en zwakteanalyse kijken we wat de doorgroeimogelijkheden zijn en wat eventueel onbenutte talenten zijn. Zo kunt u uw medewerker duurzaam inzetten.

Loopbaan assessment

Is uw medewerker minder gemotiveerd in de huidige functie? Functioneert uw medewerker niet meer zoals gewenst? Dan is een loopbaan assessment geschikt. U kunt dit inzetten om mogelijkheden te onderzoeken binnen uw organisatie of in een outplacement traject.

Communicatie assessment

Dit brengt inzicht in en begrip voor elkaars specifieke manier van communiceren. Het versterkt de prettige en efficiënte communicatie en vermindert misverstanden, irritatie en conflicten. IDcoach maakt onder andere gebruik van het LIFE Languages communicatieprofiel.

Team assessment

Met een team assessment brengen we de sterke en zwakke punten van uw team in kaart. Dit kan gericht zijn op communicatie of teambijdragen. Op basis hiervan adviseren we u over ontwikkelmogelijkheden en hoe u uw team verder kunt versterken.

We werken met wetenschappelijk betrouwbare en gevalideerde vragenlijsten en testen en werken conform de gedragsregels van het NIP.